Hopp til innholdet
Far og to små barn nyter en dag ute i naturen, sitter på steiner dekket av lyng på en solfylt dag.
En familie nyter sommerdagen ved kysten i Norge, illustrerende det perfekte eventyret uten pass. Oppdag friheten ved ferier i eget land med våre topp ferietips.
Tips- og råd

Planlegg tidenes Norgesferie

Har du alltid hatt lyst til å feriere i Norge, men har ikke fått gjennomført planen din ennå? Kanskje det er akkurat dette du skal gjøre i sommer? Vi hjelper deg på vei og har samlet våre beste idéer til en sommer du aldri vil glemme.

Utforsk Norge i bobil

Å feriere i bobil eller campingvogn har vært utrolig populært siden 2020, da mange nordmenn ville prøve ferie på fire hjul for første gang. Både bobil og campingvogn gir deg en unik frihet til å reise hvor du vil, og du kan ta med sykkel, kano eller tursko og utforske nærområdene.

Hva med å dra til Atlanterhavsveien mellom Molde og Kristiansund? Ikke bare er den kåret til verdens vakreste bilreise, men den kan også smykke seg med titlene «Verdens beste sted å pleie kjærlighetssorg» og «Norges flotteste sykkeltur». Eller kanskje en tur til Lofoten for å oppleve fiskevær og mektig natur frister? I bobil trenger du ikke bekymre deg for å finne ledige hotellrom eller betale i dyre dommer for å være midt i smørøyet, noe som gjør at stadig flere nordmenn oppdager gleden ved å feriere i bobil.

Finn unike overnattingsmuligheter

Norge byr på masse kreative overnattingsmuligheter – hva med en luftig overnatting i tretopphytte der du våkner til fuglekvitter? Tretopphytter har tatt av de siste årene og er nå mulig å finne stort sett over hele landet. Du kan også prøve "glamping", eller glamorøs camping, der du bor i tipier med hotellromstandard, ordentlige senger og ofte også elektrisitet. Drar du lengre nord i landet kan du bo i glassigloer med utsikt mot majestetiske fjell og midnattssol.

Andre spennende muligheter er å overnatte i et fyrtårn eller en hengekøyepark. Det finnes virkelig noe for enhver smak, og det trenger ikke å koste skjorta. Her er Google din venn. Let og planlegg godt, så finner du noe som passer din prisklasse og reisemål.

Få feriefølelsen på hotell

Om du vanligvis reiser på sydenferie og har lyst på noe av den samme følelsen, kan du sjekke ut hotellopphold på Sørlandet. Nyt en drink ved bassengkanten, unn deg en spabehandling og slapp av med lange middager på restaurant. Om du har barn finnes det mange familievennlige hotell som ligger nære morsomme aktiviteter som dyrepark og havpadling, så hele familien kan kose seg på tur.

Nyt båtlivet

Drømmer du om å tilbringe sommeren på sjøen? Med båt fins det utallige muligheter. Du kan utforske den norske skjærgården og loffe fra øy til øy langs kysten, eller oppsøke hvite sandstrender i for eksempel Stavanger, Mjelle ved Bodø eller Stokkøya i Trøndelag. Eller kanskje du lenge har tenkt at det hadde vært kjekt å ha båt på hytta og ønsker å endelig realisere båtdrømmen?

Bestill i god tid

Nå som mange må feriere i Norge likevel, kan det være lurt å være ute i god tid med bestilling, både for å sikre at du får gode priser og får bestilt det du er ute etter.

Visste du forresten at dersom du betaler minst halvparten av reisen din med kredittkort, får du reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet? Det kan derfor være lurt å betale for hotellopphold, leiebil, leie av hytte og lignende med kredittkort. Forsikringen dekker blant annet tap om du blir syk eller får frastjålet verdisaker i ferien, så har du én ting mindre å tenke på.

Sjekk ut Visitnorway.no for flere gode idéer til planleggingen din. Har du ennå ikke skaffet deg kredittkort til sommerferien? Det er ikke for sent å søke!

God ferie!

Familie på fire koser seg i bagasjerommet på bilen, parkert ved en innsjø med en piknikkurv ved siden av.

Norgesferie på fire hjul?

Norge har utrolig mye å by på og noe for enhver smak. Skal du tilbringe sommeren på fire hjul er det kanskje på tide å oppgradere bilen og få en mer behagelig bilferie. Hos oss kan du søke om billån eller et uforpliktende lånebevis om du ennå ikke vet hvilken bil du ønsker å kjøpe. Ta en titt på våre billån!

Familie nyter en campingtur med bobilen parkert i en solrik skogsgløtt, sitter avslappet rundt et bord under markisen.

Virkeliggjør campingdrømmen

Vi tilbyr lån til bobil og campingvogn