De seneste årene har vi sett at en stadig større andel av handel går via nettet og spesielt nå som julehandelen setter inn for fullt. Det er mange fordeler med å handle på nett, men samtidig skal man være på vakt.  Vi ser oftere og oftere at kunder opplever å bli svindlet, enten ved at de ikke får varen de har bestilt eller ved at kortnummer kommer på avveie. Ved å bruke kredittkort utleverer man ikke personlig informasjon og derfor er man ekstra godt sikret mot for eksempel identitetstyveri.

Gratis trygghet og leveringsgaranti

Det er faktisk gratis å eie et Eika Kredittkort. – Ja det er riktig. Det er ingen årsgebyr på kortet og dersom man e-fakturaavtale og betaler hele regninga når den kommer, så er kortet faktisk helt gratis å bruke, forteller Hjørdis. Hun legger også til at våre kredittkort leveres med samme PIN-kode som på det vanlige Visa-kortet ditt, og så har i tillegg full kontroll over kortbruken i nett- og mobilbanken vår.

Den store tryggheten med kredittkortet er at det ikke er linket opp mot kontoen din i banken, og dermed er det ikke penger som står på bankkonten som forsvinner dersom du opplever svindel.  I tillegg har du en egen leveringsgaranti i kortet. Det betyr at hvis du ikke får den varen du har bestilt så kan du søke refusjon hos oss, og vi tar det videre med vår kortutsteder Eika Kredittbank.

Med å ha et kredittkort i lommeboka har du samtidig et kort ekstra dersom du skulle være uheldig å miste det vanlig Visa-kortet ditt eller om det av en eller annen grunn ikke skulle fungere.

Vær kritisk

Det kan av og til være vanskelig å skille en ekte nettbutikk fra en falsk. Er du i tvil bør du ta forholdsregler. – Et Googlesøk gir ofte svar på om nettbutikken er til å stole på, kan Hjørdis fortelle.

Vær spesielt oppmerksom på «dårlig språk» eller tilbud som er for gode til å være sanne. Det er gjerne tegn på svindel.

Skal du bestille reise på nett?

Vi anbefaler også at du bruker kredittkort ved bestilling av reise. Årsaken er at bestillingen oftest er netthandel, men man får også med seg andre fordeler ved å betale reisen med kredittkort. Hjørdis forteller at dersom du betaler minimum 50% av reisen på kredittkortet så får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i bestillingen din uten ekstra kostnad.

- Husk å ta med kredittkortet på tur også, oppfordrer Hjørdis! I tillegg til å ha tryggheten i bunnen, så kan er det gratis å ta ut penger i lokal valuta når du har kommer fram.

Betal i tide – ikke la gjelda bygge seg opp

Det kan fort bli dyrt dersom du utsetter tilbakebetalingen, derfor lønner det seg å betale alt utestående på kredittkortet når regninga kommer, eller med en gang når du har gjennomført handelen på nettet eller kommer hjem fra tur.

- Ikke handle for mer enn det du klarer å betale tilbake, oppfordrer Hjørdis, og legger til at du kan nedbetale på kreditten akkurat når det passer deg.

Det enkle er ofte det beste

- Vi er klar over at det finnes et hav av ulike kredittkort og tilbydere der ute, men ofte ser vi at det enkle ofte er det beste. Derfor mener vi at vi dekker de grunnleggende behovene med kredittkort på en god måte når du får trygghet, samme kode på alle kort og ikke minst god oversikt over bruken i nett- og mobilbanken. Et lite kinderegg der altså, avslutter Hjørdis Finnøy som er klar til å ta i mot kundene på kontoret i Fritun.

Birkenes Sparebank ønsker å være din lokale støttespiller, også når det kommer til å ta gode valg og legge til rette for en problemfri bankhverdag. Ta gjerne kontakt med en av våre dyktige rådgivere i banken dersom du trenger rådgivning eller hvis du er trygg på at kredittkort er det rette for deg kan enkelt bestille i nett- eller mobilbanken.