Hopp til innholdet
Kvinne handler på nettet, sitter komfortabelt i en flettet stol med laptop og kaffekopp, omgitt av planter og en katt i vinduskarmen.
En kvinne sitter komfortabelt og handler på nettet, omgitt av grønne planter og en katt som hviler i vinduskarmen.
Tips- og råd

Sikker netthandel: Trygg bruk av kredittkort

Black Friday er kjent for fantastiske tilbud og kampanjer i november, men dette er også høysesong for nettsvindlere. Å være informert og forberedt kan gjøre din digitale shoppingopplevelse både trygg og givende. Følg våre topp fem tips for å beskytte både din personlige informasjon og din økonomi mens du jakter på de beste tilbudene.

Fem tips til tryggere netthandel

 
  1. Vær kritisk til tilbud: Ikke la deg friste av tilbud som virker for gode til å være sanne. Undersøk priser og sjekk nettbutikkens pålitelighet. Les anmeldelser fra andre kunder for å unngå falske nettbutikker.

  2. Beskytt dine personlige opplysninger: Når du handler på nettet, er det viktig å være forsiktig med dine personlige opplysninger. Sjekk alltid at nettstedets adresse starter med https:// og har en hengelås i nettleseren. Dette viser at nettstedet bruker kryptering for å beskytte dataene dine.

  3. Bruk sikre betalingsmetoder: Vi anbefaler at du bruker kredittkort når du handler på nett. Skulle du være uheldig og bli svindlet, er det ikke lønnskontoen din som blir tappet.

  4. Benytt BankID-appen for økt sikkerhet: Denne appen tilbyr en sikrere, enklere og mer moderne måte å identifisere deg på, og reduserer risikoen for svindel da den ikke krever at du taster inn en kode. Du får også mer informasjon om kjøpet du akkurat har gjort og kan avbryte hvis noe ikke stemmer.

  5. Vær på vakt mot phishing: Svindlere kan sende e-poster eller SMS som ser ut som de kommer fra kjente firmaer eller tjenester. Vær skeptisk til meldinger som ber deg oppgi personlig informasjon eller klikke på lenker og vedlegg. Gå alltid direkte til nettstedet ved å skrive inn nettadressen selv.

Black Friday kan være en flott tid for å gjøre gode kjøp, men det er viktig å handle med forsiktighet. Vi vil aldri be deg om å oppgi konfidensiell informasjon, passord, BankID eller ditt kredittkortnummer. Ved å følge disse fem punktene, kan du minimere risikoen for å bli et offer for svindel. God shopping!

Kvinne handler på nettet, sitter komfortabelt i en flettet stol med laptop og kaffekopp, omgitt av planter og en katt i vinduskarmen.

Svindelmetoder

Se videoer med enkle og gode forklaringer på ulike svindelmetoder. LEGG INN LINK UNDER