Hopp til innholdet
Mann i grønn t-skjorte flyr drone over en åker

Droneforsikring
  • Lovpålagt ansvarsforsikring
  • Inkluderer rettshjelp
  • Kan utvides til å dekke kaskoskader dronen får på bakken eller mens den flyr

Hva er droneforsikring?

Hvilken forsikring som passer best for dronen til bedriften din er avhengig av hvor god dekning du trenger. Vi tilbyr to ulike droneforsikringer: Droneansvar og bakkekasko.

Med bakkekasko får du blant annet dekket brann-, vann- og tyveriskader. Med flygekasko får du erstatning hvis dronen blir skadet eller går tapt mens den flyr. Rettshjelp er alltid inkludert.

Visste du at?

Droneforsikring er pålagt når dronen har sensorer, slik som kamera, eller veier over 250 gram. Unntatt hvis den er CE-merket som leketøy.

Hva dekker forsikringen?

Flygekasko Bakkekasko Droneansvar
Tap av og fysiske skader på dronen under flygning, styrtning og sammenstøt
Tilbehør inntil 10 000 kroner
Transportskader
Brann, vann og tyveriskader
Ansvar
Forsikringen kan utvides til å gjelde tilleggsutstyr som festes på dronen som for eksempel kamera, Lidar og liknende sensorer.
Ta kontakt med oss hvis du vil vite mer - vi er her for å hjelpe deg!
Opplysningene her er forenklet og forkortet i forhold til fullstendige vilkår(PDF). 

Spørsmål og svar om droneforsikring

Ja, om bedriften din bruker droner med sensorer eller som veier over 250 gram er det lovpålagt at de forsikres. Vår ansvarsforsikring er i henhold til EF785/2004.
I Norge, hvis det ikke står noe annet i forsikringsbeviset. den kan utvides til å gjelde i EU/EØS eller resten av verden avhengig av behov.
EF785/2004 er forkortelsen for loven som blant annet beskriver hvilke luftfartøy som er pålagt å ha ansvarsforsikring og hva forsikringen skal inneholde. Vår droneforsikring er i henhold til EF785/2004.

Snakk med en av våre rådgivere om droneforsikring