Hopp til innholdet
Ung mann og kvinne på kafe med mat og kaffe
Når du flytter hjemmefra er det viktig å ha de riktige forsikringene med på flyttelasset. Med UNG-forsikringen vår får du de tre viktigste på én plass.
UNG-forsikring

Skal du flytte hjemmefra?

Da må du ha forsikringene i orden. Det kan fort bli dyrt om du glemmer dem.

Å flytte hjemmefra er en stor deal. Men midt oppe i sommerfugler og store forventninger, gjemmer det seg også noen kjipe, men viktige oppgaver - som forsikringer.

For med frihet følger ansvar og så fort du har meldt flytting til Folkeregisteret, bør forsikringene være på plass.

Hva om leiligheten din plutselig blir full av vann, fjellturen ender i beinbrudd eller mobilen din blir stjålet under helgeturen til Edinburgh?

Uten forsikringene på plass, kan slike uhell fort brenne hull i lommeboka di og gi en allerede stram økonomi en skikkelig knekk.

Disse forsikringene må du ha

Hege Alfei Sæbø i Eika Forsikring har jobbet med forsikring i over 15 år, og er ikke i tvil: 

«Alle unge mellom 18 og 34 år bør ha innbo-, reise- og ulykkesforsikring». 

Uten disse grunnleggende forsikringene, kan du risikere å havne i store økonomiske problemer hvis du får innboet ditt ødelagt på grunn av brann- eller vannskader, blir utsatt for en ulykke, eller skader deg eller blir syk på reise.

Heldigvis koster det ikke skjorta å forsikre deg mot dette. Vi har nemlig skreddersydd en løsning for deg som skal bo alene for første gang, og den koster bare fra 172 kroner i måneden. 

– Forsikringene gjør at du kan sove godt om natten, uten å tømme studielånet, sier Sæbø.

Kjøp UNG-forsikringen her.

Dette får du med UNG-forsikringen vår

Med vår UNG-forsikring får du altså alt på én plass fra bare 172 kroner i måneden:

  • Vår aller beste innboforsikring, Innbo Pluss, som blant annet dekker innbo med ubegrenset sum, tyveri av sykkelen din inntil 40 000 kroner, uforutsette ytre hendelser som skader innboet ditt.

Med denne innboforsikringen har du forsikret alt du har med deg fra barndomshjemmet, i tilfelle det skulle skje et innbrudd, brann eller vannskader. I tillegg dekker den eventuelle skader i selve flytteprosessen.

  • Vår aller beste reiseforsikring, Reise Pluss, som blant annet dekker actionfylte aktiviteter på reisen og en ubegrenset sum på avbestilling og bagasje og ingen egenandel ved skade.

Reiseforsikringen gjelder like mye fra du går ut døra hjemme, som på reiser i utlandet. Det er kjekt å ha dersom bagasjen skulle forsvinne, men det er ikke hovedgrunnen til at du bør ha en god reiseforsikring.

– Et sykehusopphold i utlandet kan gjøre livet til en økonomisk ruin. Skulle uhellet være ute, dekker forsikringen alt av medisinske utgifter og sykehusopphold. Forsikringssummen er ubegrenset, og gjelder også hjemtransport, forklarer Sæbø.

  • Ulykkesforsikring med erstatning på inntil 1 million kroner.

Den tredje forsikringen i UNG, er ulykkesforsikring. Det er heldigvis ikke ofte du har bruk for den, men desto viktigere å ha hvis ulykken virkelig skulle være ute.

– Ulykker skjer fort, brått og brutalt, og livssituasjonen kan plutselig bli snudd på hodet. Ulykkesforsikring inkluderer medisinsk invaliditet inntil 1 million kroner.

Vil du å ha en egen forsikring for verdigjenstandene dine i tillegg, blir sluttsummen 200 kroner.

Mange unge er ikke klar over at de må ha en egen innboforsikring når de flytter hjemmefra. Heldigvis er det verken dyrt eller komplisert.

Du har større verdier enn du tror

Kun én av tre i alderen 18 – 29 år har en innboforsikring.

– Når vi summerer alt vi eier av klær, mobiltelefon, TV, PC, nettbrett og andre teknologiske eiendeler, ser vi at en student ofte har mye større verdier enn det de tror, sier Kjetil Røhne-Hagen fra Eika Forsikring.

Slenger du på sykkelen, elsparkesykkelen, møblene og hvitevarene i tillegg, blir det store beløp til slutt.

Den mest utsatte gruppen

Unge som flytter hjemmefra er faktisk den mest utsatte gruppen.

– Dette skyldes i stor grad at de tror de fremdeles er forsikret gjennom foreldrene, og ikke er klar over at de trenger en egen forsikring, forteller Røhne-Hagen.

– Det er også mange som tror de er forsikret gjennom huseier eller en kollektiv avtale, eller tror det er dyrt og komplisert å kjøpe forsikring og derfor lar være å gjøre det, legger han til.  

Heldigvis er det verken dyrt eller komplisert. Kjøp vår UNG-forsikring på noen få tastetrykk i dag og nyt den nye uavhengigheten din med god samvittighet.

Les mer